Idén 15 éves a Galéria Kávéház és Étterem.

Terasz

Múlt, jelen, jövő:

Éttermünk családi vállalkozásban nyílt meg, 2004 április 30-án. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán (meg pangott a Kurcában 😉), de mi biztos pont voltunk. Vendégeink kívánságait lestük, a szájuk íze szerint alakítottuk kínálatunkat, igyekeztünk, hogy elégedetten távozzanak tőlünk. A visszajelzések alapján kijelenthetjük, hogy sikerrel jártunk. A vendégek nagy többsége elégedett szolgáltatásaink minőségével és szeret hozzánk betérni. Évről-évre egyre többen és többet járnak éttermünkbe ebédelni, vacsorázni, vagy egy jó kávét meginni, baráti társaságban italozni. Mindig is az volt a célunk, hogy mindenki jól érezze magát, kellemes környezetben, barátok között tölthesse szabadidejét. Ezen nem is fogunk változtatni.

Minden nehézség ellenére itt vagyunk, várjuk vendégeinket, fejlődünk, modernizálódunk. Az idei év első felét a munkaerőhiány és egyéb gondok nehezítették, de túl vagyunk rajta és új étlappal, profi szakácsokkal és kedves felszolgálókkal várjuk a régi – és új vendégeinket.

2018. október 1-től, a napi menüt is visszaállítottuk, mert nagyon sokan számítottak és számítanak ránk. 

2019. május 10-én bevezetésre került az új étlapunk. Sok kívánságot teljesítettünk (túrós csusza, sztrapacska, harcsa, gyümölcsleves…) és megújítottuk a desszerteket, új főételeinket is.  Reméljük, elnyeri tetszésüket.

Az új itallapunkon még több szentesi terméket szerepeltetünk:
– Üveges söreink közé állandó szereplőnek felkerült a Zentus sörfőzde, mely már évek óta bizonyít a minőségével és a naprakészségével. Sok fajtájukat csapoltuk, amit idén is folytatni fogunk. 1-2 hetente kerülnek fel új söreik a vendégcsapunkra. 
– Végre igazi szentesi üdítőitalunk is van. Az Almárium 100%-os préselt almalevét is elkezdtük forgalmazni. Ez egy csodásan finom almalé, mely semmiféle adalékanyagot, színezéket, tartósítószert sem tartalmaz. Ajánljuk magában, vagy fröccsnek.
– Töretlen népszerűségnek örvend a bio Parditóka is, nekünk is örök kedvencünk.
– Az Alexander pálinkái is bizonyítottak, így nagy örömmel áruljuk továbbra is.
– És ez a lista hamarosan bővülni fog. Hallott már valaki a Teachers Ciderről? 🙂

Szentes:

Városunk sok kincset rejt, igyekszünk ezeket felkutatni. Nem csak a strand és a Tisza teszi érdekessé ezt a kis várost, hanem a töménytelen program és látnivaló is (programok itt, vagy erre,  vagy itt, meg mindenfele). Nyáron szabadtéri színházzá válik a megyeháza udvara. A szomszédunkban havonta van kézműves piac. A végtelenségig lehetne sorolni, hogy mi minden van Szentesen.

Alapanyagainknak minél nagyobb részét próbáljuk helyi termelőktől beszerezni, hogy erősítsük őket is és a minőség is állandó lehessen (Helóta Biokert, Pillár Ehető Virágok). Itallapunkon is igyekszünk minél több helyi terméket szerepeltetni (Alexander Pálinkaház, Zentus Craft Beer). Kézműves söröket kutatunk fel, verünk csapra. Régi partnerünk és jó szomszédunk, a Gólyás Borház és Galéria segítségével kis pincészetek borait válogatjuk borlapunkra, mert közös meggyőződésünk, hogy sokszor jobb minőségben állítják elő italaikat, mint a “nagyok”. Alkalmanként együttműködünk a Szent Korona Cukrászdával is. Elfogultság nélkül is mondhatjuk , hogy a környék legjobb cukrászdája néhány lépésre van tőlünk.

Kultúra:

Továbbra is 3 kiállítás látható nálunk. A földszinten Szabó Csaba “Helóta” állandóan változó kiállítása tekinthető meg. A galérián a Szentesi Fotókör cseréli 2 havonta a képeket mindig más fotóművész képeit kiállítva. A különteremben pedig Mácskovich Márkó tájképeiben gyönyörködhetnek.

A tavalyi évben is volt néhány rendezvényünk. Cserna Szabó András bemutatta a 77 magyar pacal című könyvét, volt egy-két kellemes zenés est,  kiállításmegnyitók. Igyekszünk ezt ennél is több kultúrális rendezvényt szervezni. Várjuk az ötleteket, jelentkezőket.

Néhány szóban a paramétereink:

  • a földszinten 7 asztalnál 33 fő foglalhat helyet,
  • a galérián 11 asztalnál 55 főnek van hely,
  • az utcai, szezonális teraszunk 5 asztallal és 30 székkel rendelkezik,
  • a kerthelyiség tavaszól őszig várja a vendégeket 56 hellyel 10 asztalnál,
  • különterem kb.  35-40 fő befogadására alkalmas.

Rendezvények lebonyolítását vállaljuk helyben, kiszállással. Osztálytalálkozók, bankettek, esküvők, céges vacsorák, stb. megrendezésében nagy tapasztalattal rendelkezünk.

Egy kis reklám:

Családunk üzemelteti az Antal-tavi Fogadó és Horgászparadicsom nevű helyet is. Az Antal-tó Szentes és Csongrád között félúton található, mintegy 6 km-re a Galériától. Ez egy több mint száz éves, szépen elvadult – de lelkiismeretesen karban tartott -, 6 hektáros kubik. A hozzá tartozó földterületen terül el a komplexum. Lehet horgászni, állatokat simogatni, piknikezni, vagy csak egy hűsítőre betérni biciklizés közben. Pár éve készült el a fogadó, mely már sok rendezvénynek adott otthont, és reményeink szerint fog is még sokáig. A rendezvényterem 155 fő befogadású, ahol teljes értékű konyha áll rendelkezésükre.Ezen felül egy fedett tóparti terasz – és egy napernyőkkel ellátott (vagy igény esetén sátorral befedhető), a rendezvényteremmel összenyitható, második terasz áll rendelkezésükre. Összesen 9 szobában maximum 30 főt tudunk elszállásolni. 40 férőhelyes horgásztavunk igen népszerű a horgászok körében, hiszen intenzív telepítéssel gondoskodunk róla, hogy mindig jó fogásuk legyen.

Ezúton köszönjük a kitartást mellettünk a törzsvendégeinknek, a bizalmat az új betérőknek, a sok-sok dicséretet és természetesen az építő jellegű kritikákat is.

Várunk továbbra is mindenkit sok szeretettel, a Galéria munkatársai.